12 nápadov na internetové podnikanie

  • podnikanie-na-internete-z-domu

V dnešnej online dobe už nevyhnutne nepotrebujete k podnikaniu kamennú kanceláriu. Postačí aj počítač s prístupom na internet a hlavne dostatok sebadôvery s poriadnou dávkou trpezlivosti. Ušetria sa tak nemalé náklady na prevádzku kancelárie, čo je tiež plusom, keď začínate podnikať a nemáte k dispozícii neobmedzený rozpočet. V tomto článku Vám poradíme, ako byť úspešný v internetovom podnikaní. Pozrite si zopár tipov, v čom by sa dalo podnikať na internete so ziskom.

Virtuálna asistentka

Keďže podnikanie prostredníctvom internetu je čoraz populárnejšie, tak ani profesionálna sekretárka, ktorá pracuje z domu, nie je ničím nezvyčajným. Mal by to byť profesionál v administratíve, sociálnej a technickej pomoci podnikateľským subjektom. Náplň jej/jeho práce môže byť rôzna v závislosti od zamerania firmy, resp. jeho/jej skúseností.

Copywriting - písanie textov

Ak patríte k ľuďom, ktorí ovládajú na 100% gramatiku, pravopis, štylistiku a napísanie textu Vám nezaberie priveľa času, tak by ste mali zvážiť prácu profesionálneho tvorcu textov - copywritera. To, ako sa prezentuje firma, resp. podnikateľ v písomnej sfére, je tiež veľmi dôkežité a svedčí aj o kvalite danej spoločnosti. Podnikatelia často nemajú čas na písanie textov, tak nechávajú tvorbu článkov, manuálov, statusov na Facebooku, či mailov na človeka, ktorý je v tejto oblasti ako ryba vo vode. 

Lokalizácia a preklad

Prekladanie je jednou z dobre platených a žiadaných služieb, lebo vzniká stále viac mobilných aplikácií, či webových stránok, ktoré sa používajú celosvetovo. 

Vlastný magazín, blog

Zarábať pomocou vlastného magazínu, či blogu je tiež jednou z možností, ako podnikať prostredníctvom ineternetu. Zmyslom takého typo podnikania je písanie článkov, ktoré zaručia vysokú návštevnosť a tým pádom sú to stránky, kde je vhodné umiestniť platenú reklamu, z ktorej plynú zisky pre majiteľa blogu/magazínu. Avšak je to pomerne zdĺhavý proces.

Špecializovaný e-shop

Prvým krokom k úspešnému e-shopu je ponúkať taký tovar, o ktorý je záujem a najmä nájsť dodávateľa s prijateľnými cenami. V zahraničí je bežným tzv. drop shipping - maloobchodný predajca ponúka produkty veľkoobchdného predajcu bez toho, aby mal daný tovar v sklade. Maloobchodník predáva tovar tak, že objednávky smerujú priamo veľkoobchodníkovi, ktorý dodáva tovar priamo kupujúcim.

Hand-made produkty

Aj podnikanie s vlastnou tvorbou môže byť celkom zaujímavé a úspešné. Treba si len vybrať, čo budete vyrábať, ponúknuť originalitu za rozumné ceny a veriť si. Český portál Fler a slovenský Sashe sú dobrým príkladom predaja hand-made výrobkov z pohodlia domova. Nemusíte mať teda ani vlastný e-shop, stačí sa len registrovať na podobne zameraných portáloch. 

Nezávislý IT profesionál

Ak sa vyznáte v tvorbe web stránok a e-shopov, web designe, vývoji aplikácií pre android alebo IOS, tak môžete poskytovať tieto služby.

Korektúry textov

Napísať kvalitne a bezchybne text nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Musí byť nielen obsahovo pútavý, optimalizovaný pre vyhľadávače, ale hlavne gramaticky a štylisticky prepracovaný, dobre čitateľný pre bežných užívateľov.  Aj poskytovanie korektúr textov je jednou z možností, ako naštartovať svoj online biznis.

Tvorby prezentácií

Ovládanie prezentačných programov typu PowerPoint, či Google Slides nie je pre každého človeka pútavou činnosťou. Veľa učiteľov a lektorov má síce dobre vyjadrovacie schopnosti, kvalitné výukové materiály, ale buď nemajú čas dať ich do online podoby, alebo to jednoducho nevedia.

Online kurzy

Vynikáte v nejakej činnosti? Tak sa podeľte o svoje skúsenosti prostredníctvom kurzov na internete. Pre niektorých ľudí je lepšie vidieť pracovný postup, ako o ňom čítať. Môžete vzdelávať svojich potenciálnych klientov v rôznych oblastiach, či už je to kurz cudzieho jazyka, varenia, fotenia, počitačový kurz.

Plánovanie udalostí, akcií

Usporiadať svadbu, rodinnú oslavu, či firemné stretnutie môže byť tiež náplňou Vašej podnikateľskej činnosti. Ľudia na to nemajú čas a niektorým robí problém skoordinovať celú akciu od A po Z. Zladiť termíny, objednať jedlo, miestnosť alebo sa postarať o kvalitný program môže byť tiež náplňou Vašej práce cez ineternet z pohodlia domova.

Poradca, kouč

Existuje veľa sfér, v ktorých si ľudia potrebujú dať poradiť napr. právne a finančné rady, tipy na chudnutie, varenie a pod. Avšak mali by ste pamätať na to, že v danej sfére, v ktorej idete ľudí motivovať a radiť im, by ste mali mať nielen bohaté vedomosti, ale aj skúsenosti. Empatický prístup a komunikačné schopnosti na vysokej úrovni by mali byť tiež samozrejmosťou.


O nás

Tvorbe web stránok sa profesionálne venujeme od roku 2007. Zameriavame sa hlavne na webové prezentácie pre jednotlivcov, male a stredné podniky, športové kluby či občianské združenia. Zastrešujeme celý proces tvorby webstránky - od prvého stretnutia až po uvedenie webstránky do života. Ale ani tam naša práca nekončí. Venujeme sa aj správe webstránok, či už po stránke obsahovej, alebo tej bezpečnostnej. Zvýšenie návštevnosti alebo upgrade, či regizajn web stránok patrí tiež medzi často vyhľadávané služby.